Karin Bloemen open Stichting Babybank Friesland

Stichting Babybank helpt (aanstaande) moeders
Stichting Babybank helpt (aanstaande) moeders
Foto: Stichting Babybank Friesland

 

HARLINGEN – Op 23 september 2017 opent beschermvrouwe Karin Bloemen de Stichting Babybank Friesland in het MCL Harlingen.

Kwetsbare zwangeren zijn in Friesland ruim vertegenwoordigd. De actuele tweedeling in onze maatschappij brengt veel ouders in grote, financiële problemen. In de geboortezorg hoort geen tweedeling te zijn. De vaak ‘stille armoede’ zorgt voor noodlijdende situaties.

Om de problemen tijdig te ondervangen zijn verloskundigen en kraamverzorgenden gesprekken aangegaan met moeders en zwangeren met de vraag, hoe de zorg te kunnen verbeteren of aan te kunnen laten sluiten op de behoefte van de kwetsbare zwangere. Want voor deze groeiende groep zwangeren is de toegang tot de zorg en ook de geboortezorg vaak complex. Bijvoorbeeld door schaamte en of onbekendheid met ons zorgsysteem. Stichting Babybank Friesland zamelt kleertjes en vooral benodigdheden in voor gezinnen die dat hard nodig hebben.

Opening

De eerstelijnsverloskundigen, kraamverzorgenden en zwangeren uit Harlingen, Stiens, Verloskundige Pia Leeuwarden en Kraamthuis Friesland heten u van harte welkom bij de opening van Stichting Babybank Friesland in het MCL Harlingen, Zorgplein Achlumerdijk 2, 8862 AJ Harlingen.

Programma

15:00 uur:           Inloop voorwoord

Theater Clinic voor kinderen door Barry Bergsma

Grabbelton Gerard Veltman

16:00 uur:           Officiële opening door Karin Bloemen – Beschermvrouwe Stichting Babybank Friesland

17:00 uur:           Einde openingsbijeenkomst

De opening wordt mede mogelijk gemaakt door: MCL Harlingen, Restaurant ‘t Wad, Theater clinic voor kinderen door Barry Bergsma, zorgvisueel door Iza Liv von Kospoth, Grabbelton Gerard Veltman. Dit geboortezorg initiatief wordt ondersteund door MCL Harlingen.

Steunen?

Wilt u de stichting Babybank Friesland steunen en vriend worden, dan kunt u doneren op: Triodos Bank: NLTRIO0338594612.

Voor meer informatie: www.babybankfriesland.nl of tel. (06) 41 15 35 40