Water ZomerExpo 2017 bij Galerie de Vis

ZomerExpo bij Galerie De Vis in Harlingen.
ZomerExpo bij Galerie De Vis in Harlingen.
Foto: Galerie De Vis

HARLINGEN – Sinds 2011 is ZomerExpo de grootste kunsttentoonstelling in een Nederlands museum via open inschrijving en anonieme keuze. De zesde editie strijkt deze zomer neer in Museum De Fundatie in Zwolle. Eén van de satelliettentoonstellingen wordt verzorgd door Galerie de Vis in Harlingen, die rond het thema – Water – een naam hoog te houden heeft.

Marijke Boon

ZomerExpo toont hedendaagse beeldende kunst en het bijzondere is: iedereen kan meedoen. Dit jaar brachten 1900 kunstenaars samen meer dan 3000 werken in. Daarvan worden slechts 254 geëxposeerd. Voor Galerie de Vis maakte podiumkunstenares Marijke Boon een keuze uit de werken die net buiten de boot vielen, aangevuld met werken van kunstenaars van de galerie.

Tekeningen

Water ZomerExpo 2017 omvat schilderijen, tekeningen, video’s, foto’s, sculpturen en installaties. Het initiatief is nadrukkelijk bedoeld als verkooptentoonstelling en de organisatie spoort bezoekers daarom aan om het niet te laten bij kijken alleen.

26 mei van start

De expositie bij Galerie de Vis is gelijktijdig met die in Zwolle en gaat 26 mei van start en gaat door tot 19 augustus 2017. Te zien op donderdag en vrijdag van 12.30 tot 17.00 uur en zaterdag vanaf 11.00 uur.

 

Galerie de Vis, Nooderhaven 40 te Harlingen, tel. (0517) 417 116, email: [email protected]