Gemeente Harlingen krijgt Toeslagencalculator

De gemeente Harlingen krijgt een speciale toeslagencalculator waarmee inwoners snel en gemakkelijk digitaal kunnen bekijken of zij in aanmerking komen voor minima‐ en inkomensregelingen. De toeslagencalculator zal na de zomer online gaan.

 

Lokale en landelijke toeslagen

Met de toeslagencalculator kunnen inwoners anoniem nagaan of zij (mogelijk) in aanmerking komen voor landelijke regelingen zoals zorg‐ en huurtoeslag, maar ook voor lokale regelingen uit het minimabeleid van de gemeente Harlingen.

Wethouder Hein Kuiken is blij dat de toeslagencalculator er binnenkort gaat komen. “Het blijkt helaas nog te vaak dat inwoners niet weten waar en hoe de gemeente ondersteuning kan bieden op het financiële vlak. Deze rekentool kan hen daarbij helpen. En wanneer blijkt dat iemand in aanmerking komt voor een regeling, dan geeft het programma precies aan op welke manier je de  aanvraag kunt indienen”.

Sociaal beleid

De gemeente Harlingen heeft een sociaal en ruim opgezet minimabeleid, maar dikwijls blijft er geld op de plank liggen. De gemeente hoopt dat de toeslagcalculator er toe gaat leiden dat er meer geld terecht komt bij diegenen die het nodig hebben.

Bereken uw recht van Stimulansz

De gemeente Harlingen werkt voor de toeslagencalculator samen met Stimulansz. Zij bieden de ‘tool’ Berekenuwrecht aan waar iedereen kan nagaan voor welke landelijke toeslagen zij mogelijk in aanmerking komen. In de komende maanden wordt deze tool uitgebreid met alle lokale regelgeving en vervolgens via de website van de gemeente Harlingen beschikbaar gesteld.