Bootje kijken in Willemshaven

Le-Soleal bezoekt Harlingen
Le-Soleal bezoekt Harlingen
Foto: archief

Het luxe cruiseschip Le Soléal van de reder Ponant uit het Franse Marseille brengt donderdag 11 mei een bezoek aan Harlingen. Het is de eerste maal dat dit cruiseschip naar Harlingen komt. Het schip is 142 meter lang, heeft een diepgang van 4,7 meter en heeft  210 gasten en 140 crewleden aan boord. Naar verwachting arriveert het schip tussen 7.30 en 8.00 uur in de Willemshaven.

 

Harlingen ontdekken

Het cruiseschip maakt een 9-daagse cruise van Portsmouth naar Stockholm en bezoekt naast Harlingen onder andere ook Amsterdam en Oostende. Aan boord zitten 190 Fransen en 20 Amerikanen. Zij blijven voornamelijk in Harlingen en ontdekken de stad met een stadsgids. Enkelen gasten gaan met de bus onder andere naar het Fries Museum. Le Soléal vertrekt in de middag richting haar volgende bestemming: Kiel.

Cruise Port Harlingen

Harlingen wil de komende jaren uitgroeien tot een cruisestad voor de luxe cruisevaart. In de cruise industrie is namelijk een grote vraag naar unieke locaties met charmante stadscentra waar ook de mogelijkheid is tot het maken van excursies voor de passagiers van de cruises. Binnenkort starten de werkzaamheden aan de multifunctionele drijvende steiger waar naast cruiseschepen ook ruimte is voor de historische zeilvloot en het zonnepontje. Met de aanleg van de steiger wordt het voor grotere cruiseschepen mogelijk Harlingen te bezoeken. Naar verwachting wordt de steiger in het voorjaar van 2018 in gebruik genomen.