Cultuurfonds Fryslân geeft € 138.100 aan cultuur en natuur

Hosanna ook voor Hosanna...
Hosanna ook voor Hosanna...
Foto: Roelof

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Fryslân heeft in het eerste kwartaal van dit jaar aan  53 cultuur- en natuurprojecten in de provincie € 138.100 toegekend. Zo ontvangt de Organisatie van Muziekverenigingen in Fryslân (OMF) een bijdrage van. € 31.500 voor de deelname van 21 Friese muziekverenigingen aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade.

Stichting Beekdallandschap Koningsdiep De Nije Boarn ontvangt een bijdrage van € 5.000 voor het project De Tocht: een bustocht langs de dorpen van het Koningsdiep/De Nije Boarn met één of meer kleinere voorstellingen. Daarnaast wordt er een wandelroute-app van het gebied ontwikkeld.

CityProms

Verder is een bijdrage van € 5.000 voor Stichting CityProms  voor het Jeugdorkestenfestival. De bijdrage komt uit het Dames Tiemersma Fonds, een van de door het fonds beheerde CultuurFondsen op Naam. Dit fonds ondersteunt projecten op het gebied van muziek voor jongeren.

Over het Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds is bevlogen pleitbezorger van cultuur, natuur en wetenschap in Nederland en daarbuiten. Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen worden bijzondere  initiatieven en talent gestimuleerd. Als inspirator van hedendaags mecenaat geeft het Prins Bernhard Cultuurfonds particulieren, stichtingen en bedrijven onafhankelijk en deskundig advies over filantropie. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Fryslân is een van de twaalf provinciale afdelingen.

Eerste ronde

Dit was de eerste ronde van de vier rondes waarin het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Fryslân jaarlijks bijdragen toekent. Dit onder voorzitterschap van de nieuwe Commissaris van de Koning Arno Brok.