Bekeuringen voor containers die te lang bij de weg staan

Bekeringen voor afvalcontainers te lang bij de weg.
Bekeringen voor afvalcontainers te lang bij de weg.
Foto: Roelof

De gemeente Harlingen heeft de afgelopen maanden meer dan 40 waarschuwingen uitgedeeld aan bewoners die de container te lang bij de weg lieten staan. Daarnaast zijn 8 containers verwijderd. Binnenkort wordt overgegaan op het uitdelen van bekeuringen.

Containertijden

De gemeente krijgt regelmatig klachten binnen van inwoners die overlast ervaren omdat containers te lang bij de weg blijven staan. Nadat de tijden dat de container bij de weg mag staan zijn versoepeld, is de gemeentelijke handhaving overgegaan op controle. De container mag op de dag vóórdat deze geleegd wordt vanaf 20.00 uur bij de weg geplaatst worden en moet op de dag dat de container geleegd is uiterlijk om 24.00 uur weer op het erf geplaatst zijn.

Tot heden hebben de handhavers waarschuwingen uitgedeeld en zo nodig een container laten verwijderen. Binnenkort gaan zij ook over op het uitdelen van bekeuringen.

Overige handhaving

Veel mensen ervaren daarnaast overlast van medebewoners die bijvoorbeeld hondenpoep niet opruimen of afval dumpen. Hier wordt de gemeente regelmatig op aangesproken. We gaan de komende tijd controles opvoeren voor de volgende overlastfeiten:

– Alcoholhoudende drank bij je hebben terwijl je nog geen 18 jaar bent.

– Honden- of paardenpoep dat niet opgeruimd wordt.

– Afval op grond gooien in plaats van in de afvalbakken.

– Afval dumpen.

– Parkeren in de vakken , dus tussen de kruisen in , doe u dat niet dan staat u in het parkeerverbod.

– Tegen de richting in rijden.