Onderzoek naar recreatie en toerisme in Harlingen

Toerisme van groot economisch belang!
Toerisme van groot economisch belang!
Foto: Roelof Bottema

De Rekenkamercommissie van de gemeente Harlingen gaat onderzoek doen naar de uitvoering en de resultaten van het gemeentelijk beleid op het gebied van recreatie en toerisme.

Tweede economische pijler

Recreatie en toerisme vormen na de industrie de tweede economische pijler van de gemeente. In het verleden zijn diverse beleidsdocumenten opgesteld, waarin als hoofddoelstelling werd geformuleerd om het toerisme in Harlingen te bevorderen. Doel: meer werkgelegenheid”. Gezien het grote economische belang van de toeristische sector wil de rekenkamercommissie de doeltreffendheid en doelmatigheid onderzoeken van dit beleid. In het verlengde daarvan wil de rekenkamercommissie weten hoe de raad haar kaderstellende en controlerende rol heeft ingevuld.

LAgroep

Het onderzoek wordt uitgevoerd met behulp van onderzoekers van het bureau LAgroep uit Amsterdam, met onderzoekers die veel ervaring hebben met soortgelijke onderzoeken in deze sector. Dit onderzoek zal bestaan uit een feitenonderzoek waarbij gebruik gemaakt wordt van de beschikbare beleidsstukken en kwalitatieve en kwantitatieve informatie. Er zullen medewerkers en bestuurders van de gemeente Harlingen geïnterviewd worden, maar ook externe stakeholders als ondernemers en belangenverenigingen. De voorbereidingen voor het onderzoek starten in juli en de afronding is gepland in december.