Brandoefening – Brand in uw bovenwoning

Brandweer oefent met brand in bovenwoning
Brandweer oefent met brand in bovenwoning
Foto: Gemeente Harlingen

HARLINGEN – Op maandag 17 juli 2017 om 19.30 uur vindt op de Voorstraat 50 een brandoefening plaats. Het gaat hierbij om een oefening met een brand in een bovenwoning. Vooral bewoners van bovenwoningen worden uitgenodigd om de oefening bij te wonen. Zo hoopt de Brandweer dat mensen bij een ‘echte’ brand weten hoe ze het beste kunnen handelen.

De afgelopen periode is Harlingen malen opgeschrikt door een brand in een woning boven een winkel. Maar ook door de branden onlangs in Londen, maar ook in Leeuwarden, waarbij een student om het leven kwam, vragen mensen zich af wat ze moeten doen als bij hun thuis brand uitbreekt. Juist brand in bovenwoningen vraagt om een speciale benadering. Bovendien kan veel leed voorkomen worden door goede preventie, zoals het installeren van rookmelders en het plaatsen van brandblussers.

Preventie

Tijdens de brandoefening laat de Brandweer zien wat u kunt doen als er brand in uw bovenwoning uitbreekt en wat u van de Brandweer kunt verwachten. De afdeling Brand Veilig Leven is bij de avond aanwezig voor informatie over bijvoorbeeld de juiste plaatsing van rookmelders, maatregelen die u kunt nemen om brand te voorkomen en wat u moet/kunt doen bij brand.