Studenten Entertainment en events vinden Maria

Foto: Nova College

Studenten van de opleidingen Entertainment en events (Cosmo Academy) van het Nova College op de Bijdorplaan in Haarlem hadden een online meet and greet met Tessa Sunniva van Tol. Een musical ster bekend van The Little Mermaid, Anastasia en Op zoek naar Maria. Tessa vertelde alles over hoe ze op het idee kwam om musical artiest te worden en hoe ze dat heeft bereikt.

De afgelopen weken stond het thema ‘show’ centraal voor de studenten Entertainment en events. Onder andere het opvoeren van hun eigen show maar ook aandacht voor het theatervak in al zijn facetten. In een corona-vrije wereld is een bezoek aan een theatervoorstelling zeker onderdeel van het Stay or Go praktijkprogramma van Cosmo Academy, maar helaas zorgt de huidige situatie voor vele aanpassingen en was een musicalbezoek uitgesloten. Deze online meet and greet met Tessa is een van de aanpassingen in het programma. De studenten vroegen Tessa hoe haar carrière begon, hoe zij de Covid19-periode heeft beleefd en hoe het is om nu live op televisie auditie te doen. Er waren ook technische vragen; hoe je het beste kunt belten, of hoe je snel je teksten kunt leren en ook hoe het is om in het buitenland in een productie te staan. Dan vliegt dat uur voorbij maar gelukkig heeft iedereen zijn of haar vraag weten te stellen.

Dat het waardevol is geweest, bewijst de mail die de docent na afloop ontving van een van de studenten: “Ik heb enorm genoten en heb hier al heel de week naar uitgekeken. Ondanks dat er dit jaar veel dingen niet door konden gaan in de opleiding door corona, was dit nog wel supergaaf om te zien voordat we straks op stage gaan. Hartelijk dank hiervoor!!”

Wie belangstelling heeft voor de opleidingen Entertainment en events en Business travel (Cosmo Academy) op het Nova College in Haarlem kan zich aanmelden voor het online open huis op 22 en 23 maart van 19.00 – 20.00 uur via [email protected]. Voor meer informatie novacollege.nl