Studenten Business travel leren Lotte kennen

Foto: Nova College

Studenten van de opleiding Business travel van Cosmo Academy op het Nova College in Haarlem hebben vrijdag een primeur beleefd. Zij maakten kennis met Lotte, een virtuele onderwijsassistent die dagelijks vragen die ze over hun opleiding hebben gaat beantwoorden. Lotte is de onderwijsvariant van Zoey, de virtuele vraagbaak van Travel with Zoey voor klanten die een reis hebben geboekt bij een reisorganisatie.

Isabelle van Aarle, directeur business development Cosmo Academy, legt uit: ‘Lotte geeft iedere student die een vraag stelt persoonlijk antwoord, het is geen robot. De medewerkers achter Lotte kunnen wel putten uit een informatiebron gebaseerd op een algoritme, maar ze geven zelf antwoord. Je kunt dan denken aan vragen over het rooster, de toetsen of de stage. Lotte is niet bedoeld voor persoonlijke onderwerpen. Die bespreken de studenten met hun docenten. En daar zien we ook de winst: docenten krijgen nu meer tijd voor de persoonlijke begeleiding van hun studenten, omdat Lotte in de de feitelijke informatievoorziening voorziet.

Tijdens de introductie van Lotte op school maakten de studenten kennis met de personen die Zoey en Lotte hebben ontwikkeld en die straks de vragen gaan beantwoorden. Dit vragen stellen en beantwoorden gebeurt in MS Teams. Daarna mochten de studenten zich aanmelden bij Lotte en een eerste vraag stellen. Dit verliep soepel en alle studenten waren binnen no-time gekoppeld.

Daarna werden de studenten zelf aan het denken gezet om zelf input te geven aan hetgeen Lotte straks gaat doen; informatievoorziening met een persoonlijke touch. De studenten gingen enthousiast aan de gang en ook online werd er goed meegedacht via een virtuele brainstormsessie. Vanaf 6 april gaat Lotte dan echt live en zullen de ervaringen die worden opgedaan onder de loep worden genomen en wordt naar de mogelijkheden gekeken om het gebruik van Lotte uit te breiden naar meerdere opleidingen binnen Cosmo Academy en het Nova College.

Open huis Reizen en Vrije tijd

Wie meer wil weten over de opleiding Business travel en de andere opleidingen in de richting Reizen en Vrije tijd op het Nova College is welkom op het online Open huis op 8 april. Voor meer informatie en aanmelden: Open huis Reizen en Vrije tijd april 2021 (novacollege.nl)