Waddenvereniging neemt politiek mee het wad op

Wat is de Waddenzee zonder vereniging.
Wat is de Waddenzee zonder vereniging.
Foto: Roelof

HARLINGEN – Het was koud en het regende terwijl het flink waaide op de wadplaat. Negen Kamerleden en fractie medewerkers uit de nieuw gekozen Tweede Kamer werden door de Waddenvereniging en andere natuurorganisaties ontvangen met een droogvaltocht. Het weer had niet veel slechter kunnen zijn en dat maakte de introductie voor de nieuwe politici juist zo leuk. De elementen lieten zich goed voelen en de dag werd daarmee onvergetelijk.

 

De Kamerleden Rik Grashoff, Jessica van Eijs, Tjeerd de Groot, Suzanne Kröger en Frank Futselaar toonden zich sportief en luisterden geïnteresseerd in de verhalen van de Werelderfgoedgidsen. Terug op de boot wachtten juttersbitter en warme soep. Op de boot bespraken we dat het beter moet met de visstand, broedvogels en open landschap, en wat de Tweede Kamer daarvoor kan betekenen. Er is gesproken over een beheerder voor het wad, gaswinning en projecten als de vismigratierivier. Ook werd er veel gesproken over natuur inclusieve landbouw.

Den Haag

Uit de gesprekken werd helder dat er zonder ‘groene meerderheid’ een interessante tijd ontstaat in de Tweede Kamer, waarbij natuurliefhebbers zich moeten laten horen in Den Haag. De Waddenvereniging deelt met andere natuurorganisaties een vertegenwoordiging in Den Haag, om de banden met de politiek warm te houden en aan te halen als dat nodig is. Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 20 mei zal hier in Den Haag meer over worden verteld.

 

Meer weten over de Waddenvereniging: www.waddenvereniging.nl