Zet uw eigen favoriete mantelzorger in het zonnetje

 

HARLINGEN – Zorgt u langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit uw omgeving? Of kent u iemand die zich dagelijks inzet voor een buurman, buurvrouw of ziek familielid? Of misschien wel voor uzelf. Dan wordt het tijd voor een (zorg)compliment.

 

De gemeente Harlingen vindt de hulp die u verleent erg belangrijk en stelt een compliment van €50,00 ter beschikking. Dit compliment is bedoeld voor mensen die in de gemeente Harlingen wonen en die langer dan een half jaar, meer dan acht uur per week mantelzorg verlenen.

Het mantelzorgcompliment kan worden aangevraagd door de mantelzorger, diegene die mantelzorg ontvangt of een professional/vrijwilliger uit het netwerk.

 

Mantelzorgcompliment aanvragen

Om het mantelzorgcompliment aan te vragen hebben we de volgende voorwaarden:

– U woont in de gemeente Harlingen;

– U verleent langer dan zes maanden en dan meer dan acht uren per week mantelzorg;

– U  verricht taken voor iemand die dat zelf niet kan doen;

– Het gaat hierbij om meer dan de normale, dagelijkse zorg tussen partners, ouders, inwonende kinderen of andere huisgenoten.

– U krijgt niet betaald voor de taken die u voor een ander verricht;

Het mantelzorgcompliment kan eenmaal per jaar worden aangevraagd. Dit kunt u ieder jaar tot en met 31 december doen. Wanneer de aanvraag wordt goedgekeurd, wordt het bedrag in de volgende maand uitbetaald.

 

Aanvragen via internet

U kunt het mantelzorgcompliment aanvragen via de gemeentelijke website: www.harlingen.nl/mantelzorgcompliment