Zeker twee doden bij ongeluk met auto en trein op overweg Harlingen

Harlinger krijgt straf voor ontucht.
Harlinger krijgt straf voor ontucht.
Foto: Archief

HARLINGEN – Vandaag is het lammetjeskijkdag. Wat iets moois had moeten zijn, werd twee twee mensen fataal. Bij een op een overweg met een auto en een trein zeker twee mensen om het leven gekomen. De auto werd zo’n 250 meter meegesleurd. Het ongeluk gebeurde op een overweg op de Oude Trekweg. Volgens de politie is niet met zekerheid vast te stellen hoeveel mensen er in de auto zaten, wel dat het er minstens twee zijn en dat die overleden zijn. De hulpverleners zijn bezig om de slachtoffers eruit te halen.

De personenauto was net vertrokken bij een nabijgelegen boerderij. Daar was een lammetjeskijkdag voor kleuters van de Prins Johan Frisoschool in Harlingen. Een van de auto’s waarmee de kinderen naar de school zijn gegaan werd geschept. Volgens de Leeuwarder Courant zaten er enkele schoolkinderen in de auto.

Particuliere overweg
ProRail zegt dat het om een particuliere overweg zonder slagbomen gaat. De overweg heeft rode lampen die gaan knipperen als er een trein aankomt.

Een woordvoerder van ProRail zegt dat er concrete plannen liggen om de situatie aan te passen. “Maar dat doet nu nauwelijks ter zake. Op dit moment gaat de eerste zorg uit naar de betrokkenen.” De woordvoerder bevestigt dat op 8 februari op dezelfde overgang ook een ongeluk was waarbij een trein op een auto botste.
Het treinverkeer tussen Dronrijp en Harlingen Haven ligt stil. Vervoerder Arriva meldt dat er bussen zijn ingezet.

Bron: NOS/LC