Eerste speeddate zorg voor werkzoekenden een succes

Speeddate zorg groot succes!
Speeddate zorg groot succes!
Foto: Harlingen boeit

HARLINGEN – Vorige week heeft het Gebiedsteam Harlingen, samen met drie zorgorganisaties, een speeddate voor werkzoekenden georganiseerd. Palet, Noorderbreedte en Thuiszorg Het Friese land hebben samen een groot aantal vacatures waar zij moeilijk mensen voor kunnen vinden. Tijdens de speeddate werden werkzoekenden in contact gebracht met de zorgorganisaties. Elf kandidaten mogen nogmaals op gesprek om te kijken of zij daadwerkelijk aan de slag kunnen.

Werkzoekende en werkgever samenbrengen
Het Gebiedsteam Harlingen komt vaak in gesprek met mensen die op zoek zijn naar werk. Daarnaast heeft het team veel contacten met zorgorganisaties. Dit brachten medewerkers van het Gebiedsteam en de dienst SoZaWe Noardwest Fryslân op het idee een speeddate te organiseren. Tijdens de bijeenkomst hebben de drie zorgorganisaties zich gepresenteerd aan de 15 aanwezige kandidaten. Vervolgens konden alle bezoekers met alle zorgorganisaties een kwartier in gesprek. Zo kregen zij in een kort tijdsbestek een compleet beeld van wat het werken in de zorg betekent.

Inspirerende en positieve bijeenkomst
Zowel de zorgorganisaties, de dienst SoZaWe als het Gebiedsteam zijn zeer tevreden over de speeddate. Teamleider Gebiedsteam Tineke van de Vliert: “Het was een inspirerende en positieve bijeenkomst met heel goede gesprekken. Alle aanwezigen kregen een goed beeld van het werk in de zorg en konden al hun vragen stellen. We verwachten dat door deze bijeenkomst zeker een match is gevonden tussen een zorgorganisatie en werkzoekende.”

Over het Gebiedsteam Harlingen
Het Gebiedsteam Harlingen is er voor iedereen en alle leeftijden in Harlingen, Wijnaldum en Midlum. U kunt terecht met al uw vragen op het gebied van zorg, welzijn en inkomen. De medewerkers in het Gebiedsteam Harlingen hebben veel kennis en ervaring op het gebied van zorg, welzijn en inkomen.

Meer informatie over het Gebiedsteam: www.gebiedsteamharlingen.nl