Harlingen wordt het nieuwe surfparadijs?

Straks niet alleen pootjebaden, maar ook kitesurfen op het Harlinger strand?
Straks niet alleen pootjebaden, maar ook kitesurfen op het Harlinger strand?
Foto: Roelof


Het bedrijf Wavebandits verhuist dit jaar van Workum naar het Harlinger strand. Deze zomer biedt het bedrijf windsurf-, kite- en suplessen aan vanaf het strand.

Volgend jaar bouwt Michael Fölling van het bedrijf Wavebandits een zomeronderkomen naast het strandpaviljoen ’t Zilt. De gemeente Harlingen staat achter het plan en wil de vergunning verlenen. Fölling zou met alleen zijn kitesurfactiviteiten in Workum jaarlijks voor tussen de 1400 en 1500 overnachtingen in en om de stad zorgen. Die bezoekers verwacht hij nu mee te nemen naar Harlingen. Daar komen dan nog de bezoekers voor windsurfen en suppen bij.

Zeecontainers
Het onderkomen bestaat uit een combinatie van zes kleurige zeecontainers die deels met hout en glas zijn bewerkt. Het gebouw zelf komt er in 2018. Daarbij is er plek voor douches, opslag, verhuur en lesruimte.

WaveBandits kiteboarding Ltd., een van de veiligste en ervarendste Kitesurf-Scholen,…gevestigd op 7 locaties wereldwijd. Spanje, Cyprus, Duitsland en Brazilië. De perfecte Kitesurf-Vakantie voor Beginners en Experts!

Bron: Harlingenboeit en LC