Fototentoonstelling Anna Zuidema in Hannemahuis

De fraaie wolkenluchten van Anna Zuidema.
Foto: Anna Zuidema

Van 28 maart tot en met 2 juli 2017 is in Gemeentemuseum het Hannemahuis te Harlingen een tentoonstelling te zien van de mooiste foto’s van weer- en landschapsfotograaf Anna Zuidema (Harlingen, 1978).

Nergens vind je zulke mooie en indrukwekkende wolkenluchten als boven Harlingen en het Wad. Dat bewijzen de foto’s van Anna Zuidema. Deze zijn vaak te bewonderen op de televisie; in het NOS Journaal en het RTL Weer, maar tegenwoordig ook in WNL Vandaag. Gemeentemuseum het Hannemahuis in Harlingen exposeert haar nieuwste, nog niet eerder vertoonde foto’s.

Indrukwekkende wolkenformaties
De foto’s van Anna Zuidema kenmerken zich door lage horizonten waardoor de indrukwekkende wolkenformaties alle ruimte krijgen. Zuidema fotografeert dreigende luchten, maar ook prachtige zonsondergangen, stadsgezichten mysterieus gehuld in de zeemist, maar ook bloeiende tulpenvelden onder Hollandse wolken.

National Geographic
Haar werk wordt regelmatig gepubliceerd in kranten, fotovakbladen en op internationale online fotosites. Langzamerhand raakt ze zelfs internationaal bekend. National Geographic Magazine publiceerde al een paar keer haar foto’s van bijzondere wolkenluchten, ook werd een foto van haar geplaatst in de National Geographic scheurkalender 2017.

Boei van Harlingen-prijs
Op 9 september 2013 maakte ze een spectaculaire foto van een bliksemschicht boven het wad, scherp afstekend tegen een donkere onweersbui met een nietig schip en de Pollendam als donkere streep op de voorgrond. Met deze foto ‘Onweer boven het Wad’ raakte ze landelijk bekend en won ze tevens de ‘Boei van Harlingen’. Een prijs voor mensen die Harlingen op een bijzondere manier op de kaart zetten.

De zomer voorbij. Foto: Anna Zuidema