Ruben van Zanten en Pascal Poldervaart van Restaurant 'Havenmantsje uit Harlingen hebben de prestigieuze HANOS Gouden Koksmuts 2025 in de wacht gesleept. De spannende finale vond plaats tijdens het NK Koken op HORECAVA, waar de deelnemers zich met veel passie en talent hebben ingezet voor de overwinning.
Tijdens de finale streden getalenteerde chefs van restaurants zoals De Tramhalte, Marco Culinair, Landgoed het Roode Koper, en Restaurant Basliek om de felbegeerde titel. De deelnemers kookten een 4-gangen menu met ingrediënten uit een uitdagende blackbox, met onder andere producten van Van Drie Group en Beetz.
De jury, bestaande uit gerenommeerde topchefs, prees het hoge niveau en de creativiteit van de gerechten. Team 't Havenmantsje onderscheidde zich met perfect bereide en gepresenteerde gerechten, en kreeg lovende woorden van de juryleden voor hun aanpak en teamwork.
Als winnaars namen Ruben en Pascal niet alleen de HANOS Gouden Koksmuts mee naar huis, maar ontvingen ze ook waardevolle prijzen zoals een prachtige stoomoven van Rational, een Big Green Egg Large met accessoires, en een cheque voor een masterclass kalfsvlees van De VanDrie Group. Daarnaast schonken Koppert Cress, Dick, en Dobla unieke prijzen aan de winnaars, waardoor hun keuken verder kan excelleren.
De aankomende editie van de HANOS Gouden Koksmuts belooft weer een uitdagende wedstrijd te worden. De inschrijving zal in mei openen, en talentvolle chefs krijgen de kans om hun culinaire vaardigheden te tonen tijdens Gastvrij Rotterdam. Een evenement waar gastronomisch talent en innovatie samenkomen.