Veel belangstelling voor nieuw oriëntatieprogramma mbo Nova Campus Haarlemmermeer

Foto: Nova College

Een klas van 24 studenten is begonnen met een nieuw oriëntatieprogramma mbo van een half jaar op de Nova Campus Haarlemmermeer aan de Paxlaan in Hoofddorp. Het programma is bedoeld voor leerlingen die met een vmbo diploma naar de havo zijn gegaan en daar hebben ontdekt dat ze liever naar het mbo gaan, maar nog niet weten welke opleiding ze willen gaan doen. De studenten en hun ouders zijn heel tevreden over het programma tot nu toe en er komen nog dagelijks aanmeldingen binnen.

De studenten volgen een programma van een half jaar, waarin ze zich vijf dagen per week lessen en gastlessen volgen, voorlichtingen krijgen, op excursies gaan en snuffelstages bij bedrijven lopen. Zo bereiden zij zich voor op een succesvolle overstap naar een mbo niveau 4 opleiding in een van de richtingen Economie, Technologie, Zorg en Welzijn. De lessen bestaan onder andere uit de algemeen vormende vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap. Die vakken kunnen de studenten tijdens het programma afronden op eindniveau mbo 4, zodat ze die tijdens hun opleiding niet meer hoeven te volgen. Studenten die na dit programma overstappen naar een van de niveau 4 opleidingen op de Campus Haarlemmermeer, kunnen die opleiding versneld volgen.

Opleidingsmanager Dennis Engelhart: ‘De studenten vormen al echt een groep en ze hebben het gevoel dat ze hier goed op hun plek zijn. De ouders zijn ook heel tevreden bleek uit de reacties tijdens de ouder-informatieavond, die we vlak voor de voorjaarsvakantie hebben gehouden. Dagelijks krijgen we aanmeldingen van leerlingen die nog willen instromen. Dat kan nog tot 1 april. Ik verwacht dat we binnenkort een tweede klas kunnen starten.’

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door: Nova College