Eerste Politie talentklas Nova College: dit is topsport

Foto: Nova College

De politie Noord Holland bood het Nova College aan om voor studenten Orde en Veiligheid een reeks van vijf politielessen te verzorgen. Geheel vrijwillig meldden 16 studenten van de opleiding Handhaver toezicht en veiligheid zich aan. Inmiddels hebben zij alle lessen gevolgd en maandag 14 februari ontvingen zij hiervoor een certificaat op het politiebureau in Hoofddorp.

Het doel van deze pilot van 5 lessen was jongeren transparant, open en laagdrempelig kennis laten maken met het politiewerk in de hoop dat ze enthousiast worden om in de toekomst bij de politie te gaan solliciteren. Politie recruiter Simone Schoonhoven: “We hebben veel vacatures voor de niveau 4 opleiding tot agent. Om die met succes te kunnen vervullen, is het belangrijk dat jongeren een realistisch beeld hebben van het werk. Tijdens de laatste les hebben we bijvoorbeeld gewerkt aan mentale weerbaarheid in stressvolle situaties. Zo’n les heeft ook een dynamische, fysieke component; vergelijk het met topsport. Tijdens de lessen ervaren de studenten of zo’n opleiding iets voor hen is. Het was geweldig om te zien hoe enthousiast ze hebben meegedaan!” Nova docent Omar el Ouamari: “We weten dat een deel van onze mbo 3 studenten ervan droomt om te kunnen doorstromen naar de politie. Daarom waren wij direct enthousiast om mee te werken aan deze pilot. Wat ons betreft wordt dit een vast onderdeel van ons opleidingsprogramma.”

De lessen – deels op school en deels op een politielocatie – waren zeer divers qua opzet; bij de ene les werd er meegedacht met de recherche om zaken op te lossen en bij de andere les werd er geoefend om op de juiste manier verdachten aan te houden. Ook gingen de studenten naar de politieacademie om te oefenen met de sportselectietesten. Voor meer informatie over de opleidingen Orde en Veiligheid op het Nova College novacollege.nl/ordeveiligheid. Informatie over direct solliciteren bij de politie is te vinden op kombijdepolitie.nl.