Studenten in actie op Dutch Grand Prix

Foto: Nova College

Studenten van Nova College hebben zo’n tweeduizend VIP-gasten ontvangen. Het is voor het eerst sinds de coronamaatregelen dat de mbo-studenten weer praktijkervaring opdoen tijdens een groot evenement.

Om het circuit te bezoeken, parkeerden de VIP-gasten in Haarlem drie dagen lang op de Nova Campus Haarlem aan de Zijlweg, de ijsbaan en de parkeergarage Cronjé. Van daaruit pakken de gasten een fiets om naar Zandvoort te rijden. Op alle drie de terreinen werden zij gastvrij ontvangen en begeleid door studenten van de opleiding Beveiliger en de opleiding Management assistant. 15 studenten van de opleiding Handhaving assisteerden bij het circuit in Zandvoort onder de begeleiding van hun docenten.

Werkzaamheden

Studenten van de opleiding Beveiliger hielpen om het verkeer op het terrein in goede banen te leiden, ze legden gasten de routing uit en gaven parkeeraanwijzingen. Daarnaast bewaakten ze de auto’s van de gasten. Studenten van de opleiding Management assistant heetten de gasten welkom, voorzien de gasten van een hapje en een drankje en ze hielpen bij de uitgifte van de fietsen.

Samenwerking

Praktijkervaring opdoen speelt een prominente rol in het beroepsonderwijs. Nova College bereidt studenten daarmee zo goed mogelijk voor op de arbeidsmarkt. We werken daarbij intensief samen met het werkveld zoals deze keer met de Dutch Grand Prix. Met deze samenwerking stelde Nova College 283 parkeerplaatsen en de horecafaciliteit op het eigen terrein ter beschikking en enthousiasmeerde studenten om mee te draaien in de diverse functies. Medewerkers van de Dutch Grand Prix hebben op hun beurt de studenten tijdens het evenement begeleid. Daarnaast geven zij, op een later tijdstip, gastcolleges op het Nova College.