Studenten Nova College gaan vaccineren

Foto: Nova College

Ruim dertig studenten van de opleidingen Doktersassistent, Verpleegkunde en Verzorgende IG van het Nova College gaan de GGD Veiligheidsregio Kennemerland helpen bij het Covid-19 vaccinatieprogramma in Beverwijk, IJmuiden, Haarlem, Uitgeest en op Schiphol. De GGD en uitzendbureau Randstad verzorgden 29 april een online kick-off voor de studenten om ze de laatste instructies te geven.

De studenten die meedoen, konden zich hiervoor aanmelden en zij doen dit naast hun opleiding. Zij worden ingezet via Uitzendbureau Randstad. De bbl studenten (werkend leren) die hieraan meedoen, zijn hiervoor door hun werkgever vrij geroosterd. De taak van de studenten bestaat uit het vaccin bereiden en het prikken. De afgelopen weken hebben de studenten onder begeleiding van een docent een e-learning gevolgd en de werkinstructie van de GGD doorgenomen om zich op hun taak voor te bereiden. Wie nog niet veel ervaring had met prikken, heeft geoefend in skills lab op school.

Directeur Harrie Bemelmans: ‘We zijn trots op deze mooie samenwerking met de GGD Kennemerland en dat studenten van de zorgopleidingen onderdeel zullen zijn van het vaccinatieprogramma Covid-19 in onze regio.’