Harlingen op 8 juni in het teken van World Oceans Day

Houdt de Waddenee gezond. Ruim mee afval op met RSG
Foto: Hans van Aalst

Leerlingen RSG Simon Vestdijk gaan de strijd aan met plastic afval in de Waddenzee. Onze zeeën en oceanen zijn van grote waarde voor ons leven op aarde. Ze zorgen voor de productie van zuurstof, leveren voeding, reguleren ons klimaat, dragen bij aan de productie van medicijnen en zorgen voor onbetaalbare inspiratie en plezier voor mens én dier. Maar ook jullie kunnen meedoen tegen de plasticsoep(troep).

World Oceans Day

Om bewoners van onze aarde hiervan bewust te maken vindt er jaarlijks de World Oceans Day plaats. Een dag die speciaal in het teken staat van het belang van de natuurlijke wateren op aarde. Op vrijdag 8 juni 2018 is het World Oceans Day, dit jaar staat de dag in het teken van het tegengaan van de plastic soup.

Bescherming Wereld Erfgoed

In Harlingen maken 150  leerlingen van de RSG Simon Vestdijk zich sterk voor schonere zeeën en oceanen. Samen met de Waddenvereniging, raadsleden van de gemeente Harlingen en wethouder Harry Boon vragen zij aandacht voor de bescherming van het Wereld Erfgoed de Waddenzee tegen plastic vervuiling. Vorig jaar bracht Simon Vestdijk-leerling Marleen Jorritsma al een bezoek aan de Verenigde Naties in New York als een van de jonge bewoners van een Marine World Heritage Site, het Werelderfgoed Waddenzee.

Aandacht vragen voor het afvalprobleem

De leerlingen van RSG Simon Vestdijk nodigen inwoners van de gemeente Harlingen uit om deel te nemen aan een zwerfafvalactie om aandacht te vragen voor dit wereldwijde probleem. Niet alleen afval van boten en schepen belanden in de zeeën en oceanen, ook zwerfafval vanaf het land of uit onze rivieren en kanalen vinden hun weg naar het open water.

Geïnteresseerden kunnen zich op 8 juni 2018 om 08.30 uur melden voor de ingang van de RSG Simon Vestdijk. Vanuit daar lopen de actievoerders richting het strand. Zwerfafval op de route en op het strand wordt vervolgens opgeruimd