Mensonides plaatst zonnepanelen op gemeentegebouwen in Harlingen

Gemeente investeert fors in zonnepanelen.
Gemeente investeert fors in zonnepanelen.
Foto: Gemeente Harlingen

Het Harlinger bedrijf Mensonides krijgt opdracht van de gemeente om 1700 zonnepanelen te plaatsen op de daken van de gemeentewerf, MFC Het Vierkant en de Waddenhal. Vandaag hebben Mensonides en gemeente voor het plaatsen van panelen op het dak van MFC Het Vierkant het contract getekend.

 

Energieneutraal

Wethouder Boon: “Met het plaatsen van de zonnepanelen wekt de gemeente het stroomverbruik op van nagenoeg alle gebouwen die de gemeentelijke organisatie in gebruik heeft. De zonnepanelen op de daken van de gemeentewerf, het Vierkant en de Waddenhal leveren voldoende stroom om te kunnen voorzien in het stroomverbruik van deze gebouwen zelf en ook om het stroomverbruik van de Groenlandsvaarder en het stadhuis te compenseren.”

Harlinger bedrijf Mensonides is blij dat deze opdracht te mogen uitvoeren voor de gemeente. “Wij zijn zeer begaan met de verduurzaming van woningen en gebouwen. In Harlingen hebben we al veel projecten mogen uitvoeren, waaronder het aanbrengen van zonnepanelen op een groot aantal woningen van De Bouwvereniging. Dat we nu de gemeentelijke gebouwen mogen voorzien van zonnepanelen is voor ons een prachtige opdracht”.

Bovenop het dak van MFC Het Vierkant hebben Mensonides en de gemeente het contract voor de plaatsing van zonnepanelen getekend. Nog deze winter ligt onder andere dit dak vol met zonnepanelen. (Foto: Joachim de Ruijter)

 

Verduurzaming van onze gemeente

Wethouder Boon is blij dat de gemeentelijke organisatie op deze manier ook zelf een bijdrage kan leveren aan de vermindering van de CO2-emissie en het besparen van energie. “We werken in de openbare ruimte al hard aan de verduurzaming van onze gemeente. Denk bijvoorbeeld aan de verduurzaming van onze openbare verlichting, het plaatsen van auto-oplaadpalen en het mogelijk maken van het zonnepark, waar we zelf ook deelnemer aan zijn. Als gemeente hebben we een voorbeeldfunctie en hopelijk inspireren we ook onze inwoners om over te stappen op duurzame energiebronnen.”