Harlinger nieuwjaarsduik op 1 januari

Met z'n allen het koude water in...
Met z'n allen het koude water in...
Foto: Harlingen Boeit

HARLINGEN – Op 1 januari vindt vanaf 14.00 uur de jaarlijkse nieuwjaarsduik op het Harlinger Strand plaats. Niet alleen een goede start van het nieuwe jaar, maar ook altijd een boeiend schouwspel om naar te kijken! Deelnemen kost 5 euro. Maar dat geld naar naar het goede doel…

Heb je net de oliebollen en het vuurwerk overleefd, willen ze dat je meedoet aan de nieuwjaarsduik. Gezellig met z’n allen in het ijskoude water springen. Een troost, de weerkundigen voorspellen een milde start van het nieuwe jaar. Toch blijft het een koude bezigheid, waarbij het pasverworven oliebollenvet wat extra kan bieden.

Iedereen welkom

Iedereen is welkom bij strandpaviljoen ‘t Zilt om deze speciale gebeurtenis van dichtbij mee te maken. Of je nu zelf een duik in het koude water neemt of dat je je als toeschouwer wilt vermaken met dit ludieke schouwspel maakt in feite niet zoveel uit, maar dat het weer een leuk en feestelijk evenement wordt valt nauwelijks te betwijfelen. De nieuwe club verse krachten heeft heel veel zin om de Harlinger Nieuwjaarsduik een vervolg te geven!

Goede doel

De opbrengst van de Nieuwjaarsduik zal worden gebruikt om minder validen, ouderen, langdurig zieken en personen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking tijdens de The Tall Ships Races Harlingen 2018 te laten genieten aan boord van de ‘Regina Andrea’ die dan door de havens met Tall Ships zal varen. In totaal zorgt Lionsclub Franeker-Harlingen dat er gedurende de drie dagen van het evenement 6 rondvaarten worden georganiseerd waaraan meer dan 150 mensen gratis en geheel verzorgt kunnen deelnemen.

Durf jij ‘t aan?

Daag je familie, vrienden en collega’s uit. Wees origineel en trek iets geks aan! Op het strand verzamelen zich steevast honderden toeschouwers en vormen hiermee een grootse openlucht nieuwjaarsreceptie.

De Lionsclub Franeker-Harlingen neemt, samen met de KNRM en het Rode Kruis, de nodige voorzorgsmaatregelen om de duik zo veilig mogelijk te maken. Uiteindelijk besluit je echter zelf of het verantwoord is om daadwerkelijk te gaan duiken. Je doet dus mee op eigen risico! 

Stokje

Na de organisatie van drie geweldige Nieuwjaarsduiken in Harlingen en dit evenement tot een groot succes te hebben gemaakt, draagt Stichting BENG met ingang van 2018 het stokje over aan de Lions Club Franeker – Harlingen