Week van de opvoeding; hulp van professionals

Opvoeden is misschien wel lastigste dat er is!
Foto: archief
Van 2 oktober tot en met 8 oktober 2017 vindt de Week van de Opvoeding plaats. Het opvoeden van kinderen en jongeren is belangrijk maar soms best lastig. Daarom staat de hele week in het teken van opvoeden en ouderschap. Ouders én professionals die te maken hebben met opvoeden staan er niet alleen voor.
Buiten de lijntjes

Het thema is: “Buiten de lijntjes”. Het jeugdteam organiseert woensdagmiddag 4 oktober 2017 van 13.00 tot 15.30 uur een themamiddag in MFC het Vierkant, waar samen met een panel van deskundigen gesproken wordt over opvoeden. Aan de tafel zitten Marlous Loohuis, gedragswetenschapper jeugd, verbonden aan het Jeugdteam, Aleida de Jong van het jeugdteam en gespecialiseerd in Integrale Vroeg Hulp en Harry van Keulen, orthopedagoog bij Netwerk Psychologen in Harlingen.

Vanaf 14.30 uur zal Martine Homminga, oefentherapeut mensendieck en kinderoefentherapeut iets vertellen over het gezond gebruiken van de I-pad bij de jeugd. In samenwerking met het Jongerenwerk, wordt er tegelijkertijd een knutselactiviteit en een film georganiseerd. Iedereen is van harte welkom, aanmelden is niet nodig.