‘Simon en Garfunkel Acoustic’ in Stadsschouwburg De Harmonie Leeuwarden

De Nederlandse Simon & Garfunkel
Foto: Kees van der Niet

‘Simon en Garfunkel Acoustic’ in Stadsschouwburg De Harmonie Leeuwarden

De voorverkoop van de eerste tour van ‘Simon en Garfunkel Acoustic’ liep zo goed, dat menige zaal binnen no-time uitverkocht was. Daarom keren Jop Wijlacker en Dennis Kolen vanaf oktober terug naar de Nederlandse theaters met hun voorstelling ‘Sounds of Silence’. In deze voorstelling halen zij hun jeugdherinneringen op met de mooiste ‘Simon & Garfunkel’ songs.

Wie kent dit legendarische duo niet! Hoewel ze nog slechts sporadisch optreden, kunnen we ons toch in het theater aan hun muziek laven. Mede dankzij de muzikanten Jop & Dennis, die ons weer even terugbrengen naar de ‘topdagen’ van hun muzikale helden.

Feest der herkenning

Tijdens de voorstelling komen ingetogen liedjes als’ Sound of Silence’, ‘Scarborough Fair’ en ‘Homeward Bound’ aan bod. Maar ook de meezingers ‘Mrs Robinson’, ‘The Boxer’ en ‘Cecilia’ brengen zij tijdens deze muzikale avond ten gehore. Sfeervolle beelden afgewisseld met spraakmakende anekdotes geven de liedjes een extra dimensie. Door de harmonieuze stemmen, sfeervolle melodieën en diepgaande teksten ontstaat zelfs in de grootste zalen een intieme sfeer. Jop en Dennis brengen het publiek met dit akoestisch eerbetoon aan het beroemde duo uit de jaren zestig, dichter bij ‘Simon & Garfunkel’ dan ze ooit durfden te dromen.

12 oktober in De Harmonie

De muzikale voorstelling ‘Sounds of Silence’ staat op donderdag 12 oktober in Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden. Kaarten voor de voorstelling zijn te koop via de kassa van het theater en via www.harmonie.nl.