Podium “NERGENS” in aanbouw

Oer't Dok
Oer't Dok
Foto: Oer't Dok

HARLINGEN – Afgelopen weekend is er een start gemaakt met de bouw van het podium “NERGENS” (een podium voor Dromen aan Zee)”.

Het speciaal voor het “Projekt: Oer ‘t Dok” door de Zweedse architect Alex van de Beld ontworpen podium staat centraal voor het evenement 9 t/m 18 juni op de Dokkade. Het podium “NERGENS” wordt samen met jongeren die in een traject zitten bij Jeugdhulp Fryslân gebouwd en bestaat uit aardappelkisten en steigers.

 Joop Mulder

“Projekt OER ‘t DOK” is een pilot voor Sense Of Place dat in 2018 van start gaat. Een verbintenis met de eilanden, festiviteiten, omgeving en schoonheid van de wadden waar mensen, cultuur, kunst en natuur samen komen. Joop Mulder (Oerol) neemt dit jaar afscheid van OEROL om zich volledig te focussen op Sense Of Place.

Op de website www.sense-of-place.eu informatie over deze bijzondere route.

Projekt Oer’t Dok

Tijdens “projekt: Oer’t Dok” vinden verschillende initiatieven plaats en wordt er samen met andere organisaties waaronder -Sense Of Place, Jeugdhulp Fryslân, Gemeente Harlingen, stichting Geef Ons Een Podium, Green Junkies, Kinderopvang Friesland, Jongerenwerk Harlingen, Cityproms Leeuwarden en The Ritman Library- vruchtbaarheid gegeven aan de invulling. Zo is er o.a. een muzikaal programma, zijn er verschillende workshops en loopt gedurende de gehele periode een bijzondere tentoonstelling in het Entrepot gebouw.