Spectaculair Straatfestival Harlingen gaat door!

Veel aandacht voor jongeren...
Veel aandacht voor jongeren...
Foto: Straatfestival Harlingen

HARLINGEN – Waar het in de afgelopen jaren tot kort voor het Straatfestival Harlingen nog onduidelijk was of het Straatfestival daadwerkelijk door zou gaan, heeft het bestuur van Stichting Straatfestival Harlingen dit jaar nu reeds de seinen op groen gezet. Het festival gaat dus door dit jaar! Tijdens de Harlinger Feestweek zal op zaterdag 17 juni 2017 de 27e editie van het straatfestival plaatsvinden.

Direct na afloop van de editie 2016 van het Straatfestival is er een vrijwel compleet nieuw bestuur aangetreden. Er is hard gewerkt om een goede structuur neer te zetten zodat het festival op een verantwoorde manier kan worden georganiseerd. Zaterdag 17 juni 2017 wordt de binnenstad van Harlingen een groot festivalterrein. Muzikale optredens zoals zang en dans worden afgewisseld met theatrale acts welke kenmerkend zijn voor een Straatfestival.

Kinderfestival

‘Dit jaar wordt nadrukkelijk de jeugd niet vergeten. Waar het muzikale aanbod voor de jongeren in de afgelopen jaren tijdens het Straatfestival toch wel te wensen overliet, wordt dat dit jaar goedgemaakt’, aldus de nieuwe voorzitter Marlijn Bom. ‘Dat betekent overigens niet dat dit ten koste gaat van het aanbod voor de andere doelgroepen. De opzet van het Straatfestival zal daardoor dit jaar wat anders zijn dan afgelopen jaren. De exacte invulling zullen wij later bekend maken, evenals het complete programma. Vanzelfsprekend wordt de jongste jeugd ook dit jaar niet vergeten; tijdens het kinderfestival Tussen Kunst en Kids staan zij volop in de schijnwerpers.’

 Harlinger Feestweek

Penningmeester Menno Koornstra: ‘Afgelopen jaar was het prachtig weer tijdens het Straatfestival. In de binnenstad was het druk met mensen, de winkels hadden goede klandizie, de terrassen zaten vol en de zon scheen volop. Wij hopen dat dit jaar wederom te zien; aan het Straatfestival zal het in ieder geval niet liggen. Tijdens de Harlinger Feestweek welke op maandag 12 juni start is er overigens de hele week veel te beleven. Naast de kermis, het Lanenkaatsen en het Parkontbijt vinden dit jaar ook de kunstevenementen ‘Kunst Achter de Ramen’ en ‘KEIK Harlingen’ plaats. Het belooft een week vol cultuur te worden, een week van feest!, besluit de voorzitter.