Alle ontwerpen 11 fonteinen op 19 mei gepresenteerd in Franeker

HARLINGEN – Alle elf ontwerpen van het project 11Fountains zijn compleet en worden op vrijdag 19 mei gepresenteerd in de Martinikerk in Franeker.

11Fountains is een van de projecten van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad 2018 (LF2018). Komend jaar worden alle fonteinen gerealiseerd en geplaatst in de elf Friese steden. Over een jaar staat de officiële opening gepland van de 11Fountains.

 Programma

Het programma op 19 mei in de Martinikerk in Franeker is er vooral op gericht om alle maquettes van de fonteinen te tonen aan de Friese mienskip. Iedereen die belangstelling heeft is van harte welkom om tussen 16.00 en 18.00 uur de gedetailleerde maquettes te bekijken. Ook kan de bezoeker informatie ophalen over de gedachtegang en de inspiratiebronnen van de kunstenaar bij elk ontwerp.

Gedeputeerde Sietske Poepjes

Voor de organisatie en alle betrokkenen is dit ook het moment om gezamenlijk met de Friese mienskip te vieren dat alle ontwerpen nu gereed zijn. Om 16.30 uur opent gedeputeerde Sietske Poepjes de bijeenkomst, samen met alle betrokkenen, waaronder alle fonteincommissies. Gezamenlijk markeren zij dit bijzondere moment met een symbolische handeling.