Kazemattenmuseum zoekt nieuwe vrijwilligers

Het bezoekerscentrum en Kazemattenmuseum trekken steeds meer bezoekers...
Het bezoekerscentrum en Kazemattenmuseum trekken steeds meer bezoekers...
Foto: Roelof

 

Mede door de komst van het Beleefcentrum op Kornwerderzand in 2018 en de plannen voor de  vismigratierivier zal het aantal bezoekers aan Kornwerderzand en het Kazemattenmuseum toenemen. Daarnaast merkt het Kazemattenmuseum een toegenomen belangstelling voor de Tweede Wereldoorlog en de verhalen die daarover te vertellen zijn. Het Kazemattenmuseum vertelt het belangrijke verhaal van de enige plek in West-Europa waar de Duitse Blitzkrieg niet verder kwam.

 

In 2017 zal het museum, naast de reguliere openingstijden, elke schoolvakantie 6 dagen per week geopend zijn. In de verdere toekomst wil het museum dagelijks open zijn. Daarom is het museum op zoek naar nieuwe vrijwilligers om het huidige bestand van ruim 60 vrijwilligers uit te breiden. Om klaar te zijn voor de toekomstplannen heeft het Kazemattenmuseum minimaal 20 nieuwe vrijwilligers nodig.

Vrijwilligerschap biedt een nuttige en maatschappelijk gewaardeerde bezigheid binnen een enthousiaste, gezellige en vooral in collegialiteit verbonden groep gelijkgestemden!

Rondleiders/gidsen

Daarbij zoeken we niet alleen naar verhalenvertellers, maar ook naar vrijwilligers die in staat zijn om zich te verplaatsen in de vragen en verhalen van de bezoekers.

Medewerkers bezoekerscentrum/kassa

Het gaat daarbij om representatieve gastheren/gastvrouwen die in staat zijn om de bezoekers gastvrij te ontvangen, in staat zijn om de kassa te bedienen en zich daarnaast ook thuis voelen in het omgaan met horecavoorzieningen.

Klusmedewerkers

Een groot terrein zoals dat van het Kazemattenmuseum vergt veel onderhoud. Daarvoor zijn veel vrijwilligers nodig die zich thuis voelen in groenwerk, technisch werk en onderhoudswerkzaamheden.

Informatiemiddag

Op vrijdag 12 mei organiseert het Kazemattenmuseum een informatiemiddag voor belangstellenden. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen: [email protected] of met het algemene emailadres: [email protected].