Werk uit Rijksmuseum naar het Hannemahuis

Plaquette aan de muur van het Hannemahuis.
Plaquette aan de muur van het Hannemahuis.
Foto: Roelof Bottema

Gemeentemuseum Het Hannemahuis te Harlingen gaat opnieuw samenwerken met de musea uit Bergen op Zoom, Gouda, Hoorn en Zutphen. Vanaf 2018 organiseren zij vier tentoonstellingen, waarbij de eerste de titel  ‘Lage Landen’ draagt. Ieder anderhalf jaar komt één van de vier elementen aan de orde. Kern van de tentoonstellingen is een selectie uit de collectie van het Rijksmuseum.

De vier elementen

De samenwerkende musea gaan vier tentoonstellingen organiseren met als leidende thema één van de vier elementen, aarde, water, lucht en vuur. In het Hannemahuis is de eerste tentoonstelling van 13 oktober 2018 t/m 3 februari 2019 te zien met het thema Aarde.

Samenwerken

Door samen te werken met vier andere musea is het gelukt een grote collectie uit het Rijksmuseum in bruikleen te krijgen. Deze collectie wordt in ieder museum aangevuld met werken uit eigen verzameling. Daarnaast is het door de samenwerking mogelijk grote fondsen te interesseren voor een financiële bijdrage. Kunstenaarscollectief AtelierNL uit Eindhoven verzorgt bij de eerste expositie voor ieder museum een hedendaagse bijdrage en laat zich daarbij inspireren op de grondsoorten in de verschillende regio’s.

Meer informatie over het museum: www.hannemahuis.nl